Please rotate your device to Landscape Mode
STU RSC & Residential Tower
Shantou, Kina
Konceptet lokaliserar de flesta funktioner Religionsvetenskap Center (RSC) på marknivå med en dedikerad huvudentrén utanför en post plaza och liten parkeringsplats. Även på marknivå, men på motsatt och mer privata delen av webbplatsen, är den säker ingång för fakultets bostad talen.

Den arkitektoniska designstudier i RSC skapar ett podium eller visuell "bas" till tornet, över vilken de olika våningarna i fakultets bostad börjar stiga. En interims takterrass ovanför RSC ger en visuell paus mellan de två programelement, och ytterligare stöder den komfort och användning av både RSC (för utomhushändelsefunktioner) och fakulteten (för privata och säkra utomhus gemensamma utrymmen).

Tornet av fakulteten bostad stöder programkraven för cirka 124 totalt enheter. Varje privatbostad har utformats på ett öppet "loft" stil och erbjuder vacker panoramautsikt över den omgivande campus och landskap från alla vardagsrum och sovrum. Konstruktionen innehåller en enkel rätlinjig vik geometri och försöker stapla service verktyg för att i största möjliga utsträckning för att minimera byggkostnaden.

Men säkerligen en av de mest kända aspekterna av den ikoniska design är Crystal Sky tempel för RSC. The Sky Temple spektakulär flygbilder utsikt över omgivningarna, och dess ljus och öppen design ger maximal flexibilitet i användning. Den privata meditation kapell främjar en lugn känsla av att sväva lugn och ro.

The Sky Temple kan nås från marknivå för RSC via en dedikerad expresshiss. Säkerheten i hissen (er) kan styras efter behov så att under högtrafik för användning, en eller till och med två av de fyra hissar kan ägnas åt att transportera personer upp till Sky templet och vice versa. Dessutom har en privat övre takterrass försetts med direkt tillgång till Sky Temple. Detta gör det möjligt för både inomhus och utomhus meditation och / eller privata eller universitetshändelsefunktioner som kan övervägas.

Utsidan begreppet design är grundad på de mjuka och flödande former av naturen, och kontinuiteten och komfort som religionen ger till hela mänskligheten. Även om det slutliga byggnadsmaterialet kommer naturligtvis att diskuteras och granskas närmare i framtiden är det för närvarande föreställer sig att användningen av enkla böjda timmer plankor eller ens terrakotta paneler kommer att skapa det avsedda visuella effekten av mjuka och naturliga band som rinner kontinuerligt runt hela byggnaden.
NEXT PROJECT PREVIOUS PROJECT